Dubbelglas - Van A tot Z Handelsonderneming

Dubbelglas

Dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten. Tussen deze glasplaten zit een ruimte (spouw) van 15 mm. De spouw is met droge lucht  gevuld. De U-waarde (dat is de isolatiewaarde) is ongeveer 2.8.

Hr++glas:

Bij Hr++ glas is deze spouw van 15 mm gevuld met edelglas (argon) en een coating.

De argon vulling zorgt voor een extra isolerende werking en is niet schadelijk voor het milieu. De coating weerkaatst de warmte. Daardoor is de U-waarde ongeveer 1.1.

Het Hr++ glas is niet alleen beter door het milieu maar het hr++ glas bespaart ook energiekosten. Hieronder vind U een overzicht met de voordelen.
Hr++ glas heeft een hoge isolatiewaarde. Dit kan leiden tot condensvorming op koude vlakken in huis. U kunt dit voorkomen door constant te ventileren.

Ook kan deze hoge isolatiewaarde zorgen voor condensvorming aan de buitenzijde van het glas. Dit verschijnsel doet zich meestal voor in het voorjaar en in het najaar. Dit heeft te maken met de luchtvochtigheid. Na een aantal uur verdwijnt de condens weer.

Bij breuk of vervanging kan er kleurverschil optreden. De kleur van de coating kan namelijk verschillen. Het kleurverschil is meestal minimaal maar zichtbaar als er een ander ruit naast is.

Kruisroedes:

Het is mogelijk om Uw kozijnen te laten uitvoeren met een roedeverdeling tussen het glas.

Van A tot Z Glas kan kruisroedes tussen het glas leveren met een breedte van 18, 26 of 45 mm. De roedeverdeling kunnen wij ook uitvoeren in verschillende kleuren.

Let op! Roedeverdeling in de luchtspouw verminderen de K-waarde (isolatie waarde) van de beglazing!

Ventilatie/ Ventilatieroosters:

Een slechte binnenlucht kan leiden tot klachten als hoofdpijn, astma en allergische reaties.

Een ½ uur per dag ventileren is niet genoeg! Zodra het raam weer dicht is hopen vocht en andere stoffen in huis zich weer op. De frisse lucht is na een ½ uur weer verdwenen.

Het is raadzaam op 24 uur per dag te ventileren bijvoorbeeld door middel van een ventilatierooster.

Bij een goed geïsoleerde woning is het extra belangrijk om goed te ventileren. Ventilatie voert vochtige lucht naar buiten. Daardoor wordt de lucht in huis droger. Droge lucht warmt sneller op dan vochtige lucht en dit kost uiteindelijk weer minder energie. Wanneer U nieuw glas gaat plaatsen is het ook mogelijk om ventilatieroosters te laten plaatsen. Deze ventilatieroosters kunnen in iedere ral kleur uitgevoerd worden. De standaard kleuren zijn wit, roomwit en aluminium kleur. Andere kleuren zijn mogelijk maar zijn wel duurder.

Contact & links

Van A tot Z handelsonderneming

Ohmweg 2
3208 KE Spijkenisse

Tel. 0181- 712882
Mob. 06-55828937