Gehard & gelaagd veiligheidsglas - Van A tot Z Handelsonderneming

Gehard en Gelaagd Veiligheidsglas

Elk jaar vinden er tienduizenden ongelukken met glas plaats. (ook ernstige ongelukken en ongelukken met dodelijk afloop). In de meeste gevallen betreft het kinderen! Dit heeft ervoor gezorgd dat in oktober 2001 de norm NEN 3569 (veiligheidsbeglazing in gebouwen) werd aangescherpt. De norm geeft aan waar men veiligheidsglas oftewel gelaagd glas dient toe te passen. Draadglas is niet geschikt voor letselveiligheid omdat men zich na het breken van het glas toch nog aan de scherven kan bezeren.

Gehard
veiligheidsglas

Gehard glas is ongeveer vijf tot zeven keer zo sterk als gewoon glas van dezelfde dikte.

Het glas wordt in een hardingsoven tot circa 650 graden verhit. Daarna wordt het glas zo spoedig mogelijk naar een koeler gebracht, waar koude lucht tegen de oppervlakte wordt geblazen. Hierdoor wordt de ruit sterker. Bij breuk valt het uit elkaar in kleine stukjes, die geen diepe wonden kunnen veroorzaken. Gehard glas is dus ideaal om toe te passen op plaatsen waar glas snel kan breken, zoals binnendeuren.

Gelaagd
veiligheidsglas

Gelaagd glas bestaat uit twee of meerdere glasplaten. Tussen deze glasplaten zit een onzichtbare folie. Deze folie zorgt  ervoor dat de ruit in één stuk blijft wanneer deze breekt.

De folie houdt alles bij elkaar. Gelaagd glas is dus wel veiliger, maar niet sterker dan gewoon glas. Gelaagd glas is aan te bevelen voor schuifpuien en deuren en op al die plaatsen waar er een grote kans bestaat dat iemand door het glas kan vallen.

Maar gelaagd glas heeft veel meer voordelen. Zo is gelaagd glas ook inbraakvertragend.

Sommige verzekeringsmaatschappijen geven daarom extra korting wanneer U voor gelaagd glas kiest. Zeker de moeite waard om eens na te vragen.

Contact & links

Van A tot Z handelsonderneming

Ohmweg 2
3208 KE Spijkenisse

Tel. 0181- 712882
Mob. 06-55828937