Hardglazen deuren - Van A tot Z Handelsonderneming

Hardglazen Deuren

Glas werkt ruimtelijk en geeft een extra dimensie aan een ruimte. Een hardglazen deur geeft u de mogelijkheid een ruimte te sluiten maar de ruimtelijkheid te behouden. U creeërt ruimte met een hardglazen deur. Blank glas laat het meeste licht door maar U kunt ook gebruik maken van gezandstraald glas, gekleurd glas (groen, grijs, blauw) en ander figuur glas (mastercarre, satijn oftewel mat glas, crepi, en madras pave blank glas). Het toepassen van gezandstraald glas of glas met een figuur maakt het ruimtelijke gevoel juist weer minder. Wanneer u gebruik maakt van gezandstraald glas dan is het ook mogelijk om zelf een ontwerp te maken.

Toch geven wij u graag wat voorbeelden.

De binnendeuren worden gemaakt van gehard glas. Gehard glas is ongeveer vijf tot zeven keer zo sterk als gewoon glas van dezelfde dikte. Het glas wordt in een hardingsoven tot circa 650 graden verhit. Daarna wordt het glas zo spoedig mogelijk naar een koeler gebracht, waar koude lucht tegen de oppervlakte wordt geblazen. Hierdoor wordt de ruit sterker. Bij breuk valt het uit elkaar in kleine stukjes, die geen diepe wonden kunnen veroorzaken. Het glas kan beslist tegen een stootje en zal niet meteen breken wanneer er iemand tegenaan loopt.

Gehard glas is echter niet bestand tegen scherpe voorwerpen. Het glas wordt uitgevoerd in een dikte van 8 mm, 10 mm en 12 mm. De dikte van het glas is afhankelijk van de deur.

Onze hardglazen deuren worden op maat gemaakt. Het is mogelijk om de binnendeur(en) door ons te laten meten en te laten plaatsen, maar het is ook mogelijk om de deur zelf te plaatsen. U kunt de deur dan afhalen of tegen een kleine vergoeding laten bezorgen.

Hardglazen binnendeuren kunnen wij leveren in de volgende uitvoeringen:

 • Pendeldeuren: dit zijn deuren die naar twee kanten geopend kunnen
  worden.
 • Enkelwerkende deuren: dit zijn deuren die naar één zijde te openen
  zijn. Van A tot Z Glas kan enkelwerkende deuren plaatsen zonder dat u
  veel aanpassingen aan uw bestaande stalen of houten kozijn hoeft te
  verrichten.
 • Schuifdeuren: Deze deuren worden zwevend gemonteerd en kunnen naar
  links of naar rechts schuiven.

Contact & links

Van A tot Z handelsonderneming

Ohmweg 2
3208 KE Spijkenisse

Tel. 0181- 712882
Mob. 06-55828937